İslamı Yaşamak

Müslüman olup ta farz ve sünneti  yerine getirmeyen bir insan, hurma ya benzer tadı güzeldir fakat kokusu yoktur. Bir insan ben Müslümanım diye bilmesi için önce beş vakit namazı kılması gerektir ve İslamın şartlarını yerine getirmesi gerektir. Nedir bunlar ? Allaha ve peygamberine inanmak. Namaz kılmak.
Ramazanlık ta oruç tutmak. Bir seneden belli malı veya parası bir köşede dokunmadan olursa ona zekat vermek. Ve durumu iyi olan en az 1 kere hac etmektir. Bu bizim üstümüze düşen kulluk görevimiz bunlar boynumzun borcu. Allaha inandık diyoruz peygamberine (sav) inandık diyoruz fakat iş itaate gelince uygulamak yok. Böyle hiçbir müslüman cennete giremez ! Güzel edeb ve ahlâk sahibi olmak için farz ve sünnetleri İhlaslı şekilde uygulamak lazım.  
Nedir ihlas ?
Severek veya isteyerek bir işi yapmaktır. Birgün bir çocuk babasından para istemiş. Babası da: Oğlum şu kitap oku parayı veririm. Aradan zaman geçtikten sonra o çocuk  gelmiş ve babasından tekrar para istemiş.  Babası da oğlum kitabı okundunmu diye sormuş oğlu da tabi ki demiş. Babası da demiş ki okumadığın belli eğer okusaydın muhakkak ki paraya alırdın, çünkü parayı sayfaların arasına sakladım demiş. Bizim de itaatimiz bu hikâye ye benzemesin. Bizler cenneti istiyoruz değil mi ve bunun için farz ve sünnete sarılmak lazım. Biraz daha gayretli olalım inşallah. Ne zaman öleceğimiz belli değil. Ölüm ne yaşlı ya ne de gencedir bunu iyi bilmek lazım. Allahım yardımcımız olsun.

Emre Kuzpınarı